23948sdkhjf

Få mere ud af adgangskontrol med en RFID reader

Du har sikkert prøvet at betale kontaktløst med dit dankort i din dagligvarebutik. Det er super nemt og teknologien, der ligger bag hedder RFID og kan faktisk bruges til mange forskellige ting. De fleste af os er endda i kontakt med teknologien i vores dagligdag - bare uden at vide det. Denne artikel vil kigge nærmere på, hvad RFID-teknologien er, og hvordan den kan hjælpe dig med at optimere processer gennem trådløs identifikation i din virksomhed.

Hvad bruges RFID til? Og hvordan virker det?

RFID er en forkortelse for Radio Frequency IDentification. Det er en betegnelse, der dækker over alle de teknologier, som anvender radiobølger til identifikation af mennesker og objekter. Det er fremtidens stregkode, og teknologien er styret af radiobølger, der kommunikerer mellem en læser og en tag. 

RFID virker ved, at der sendes et radiosignal fra en RFID-scanner til en passiv RFID-tag. Her findes der to grundlæggende typer af RFID-tag; aktive og passive. Disse to typer er forskellige i den forstand, at de aktive tags har et batteri, der gør, at den kan programmeres til at læse helt op mod 500 meter væk. De passive har derimod ikke noget batteri og har kun en rækkevidde på et par få centimeter og op til 10-15 meter afhængig af den valgte bølgelængde. Størrelsesmæssigt vil der derfor også være en forskel, da de aktive findes i større versioner grundet det batteri, der skal inkluderes, hvorimod de passive kan laves meget små.  

RFID giver dig gode muligheder inden for adgangskontrol

RFID kan benyttes til mange forskellige ting og giver fantastiske muligheder til styring og effektivisering af mange forskellige processer. Det kan bruges til små ting som nøglekort/nøglebrik og betalingskort, men også større ting som long range identifikation. Med en længere læse-rækkevidde har du eller din virksomhed mulighed for at bruge det i sammenhæng med trafikkontrol. Hertil kan den fungere som adgangskontrol til et parkeringsområde og samtidig holde styr på antallet af biler eller eventuelt holde styr på hvilke personer der på et givet tidspunkt opholder sig i et farligt område (byggeplads, fabrik etc.).

Videre kan disse tags også anvendes til sikkerhedskritiske applikationer og trådløse nødstop.  

Få den rigtige samarbejdspartner

Mulighederne med RFID er altså store, og din virksomhed kan drage nytte af det i mange forskellige situationer - uanset om det skal give adgang gennem en dør eller holde styr på biler i et større parkeringsområde. Hvis du står med et ønske om at optimere adgangskontrol i din virksomhed, så kan Comsystem være din hjælpende hånd. De tilbyder flere forskellige løsninger inden for long range identifikation og tager udgangspunkt i dine behov. De har forskellige typer af RFID readers, der sørger for den rette, professionelle løsning til netop dig og din virksomhed.

Send til en kollega

0.078