23948sdkhjf

Overvej luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg

Er din varmeregning også stukket fuldstændig af, og opvarmer du din bolig med enten gas, olie eller el, så bør du overveje en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.

Hvad koster luft til vand varmepumper?

Prisen på luft til vand varmepumper kan variere meget fra firma til firma og afhængig af størrelsen på boligen (150 m2, 200 m2 eller 300 m2) samt producenten. Nogle af de bedste luft til vand varmepumper laves af producenter som:

  • Panasonic
  • Bosch
  • Vølund
  • Vaillant
  • Metro Therm
  • Mitsubishi

Vælger du en af disse producenter, skal du regne med, at prisen cirka ligger et sted mellem 85.000 og op til 125.000 kr. inkl. montering. Bedste og billigste priser på luft til vand varmepumper får du ved at indhente tilbud på BEDSTE-VARMEPUMPE.DK.

Det kan stort set altid anbefales at indhente 3 - 4 tilbud på varmepumper for at få den bedste og billigste pris. Og det smarte ved at vælge en service, som den BEDSTE-VARMEPUMPE.DK tilbyder, er, at det er 100% gratis og uforpligtende.

OBS: Ønsker du ikke at købe en luft til vand varmepumpe, har du også mulighed for at leje eller lease pumpen. Varmepumper på abonnement bliver mere og mere populære, da du på den måde slipper for en stor udbetaling samt for at betale for service og vedligehold.

Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Når vi snakker komplet pris på etablering et jordvarmeanlæg, kommer det typisk an på, om du ønsker lodret/vertikal jordvarme eller horisontal jordvarme.

  • Horisontal jordvarme koster cirka 130.000 op til 175.000 kr. inkl. etablering. Her nedgraves der 1,5 - 2 meter jordslange for hver m² bolig, og derfor kræver denne løsning et haveareal på cirka 300 - 500 m². Dybden på jordslangerne skal er cirka 1 meter, da jorden er frostfri.
  • Lodret jordvarme pris ligger mellem 180.000 op til 250.000 kr. inkl. etablering. Grunden til, at prisen er højere ved vertikal jordvarme, er, fordi der skal bores en slange ned i en dybde af cirka 170 meter.

Indhent de bedste priser på etablering af jordvarmeanlæg via hjemmesiden JORDVARMEANLÆG.DK.

Er luft til vand varmepumpe eller jordvarme bedst?

Kigger vi på effektivitet, levetid og driftssikkerhed, så er jordvarme det bedste valg. Som nævnt ovenfor er et jordvarmeanlæg dog også noget dyrere at etablere i forhold til en luft til vand varmepumpe. Dog vil merprisen kunne tjene sig hjem relativt hurtigt, da anlægget er mere effektivt.

Jordvarme kræver dog de rigtige jordbundsforhold for at kunne udnytte energien og varmen i jorden optimalt. Ligeledes kræver jordvarme et stort udenomsareal, eller at det er muligt at føre slangen ned i en dybde af knap 170 meter.

Så alt i alt vil jordvarme være at foretrække, hvis du er villig til at betale den ekstra pris, og grunden omkring boligen har den rette størrelse og jordbund.

Send til en kollega

0.047