23948sdkhjf

Sådan indretter du et inspirerende kontormiljø

Kontormiljøer kan nemt blive de mest uinspirerende steder på arbejdsmarkedet, når der ikke investeres i andet inventar end det, der er højst nødvendigt for, at medarbejderne kan udføre sit arbejde.

Der skal dog ikke meget til for at skabe et inspirerende kontormiljø, som ikke alene er indbydende at være i, men som også kan bidrage til, at medarbejderne føler sig mere veloplagte og motiverede til at præstere deres ypperste. Læs med her og få tre gode råd til, hvordan du nemt skaber et kontor med inspirerende og unikke omgivelser. 

Bring teksturer ind på kontoret

Et hvidt kontor med et traditionelt materialevalg kan være et funktionelt og sikkert valg, der ikke træder nogen over tæerne, men ved at invitere forskellige teksturer ind på kontoret kan du hurtigt gøre omgivelserne mere spændende at arbejde i. Det kan eksempelvis gøres ved at investere i en flot velour sofa, der ikke alene er flot at se på, men som også tilføjer ekstra komfort til kontoret. Velour er en populær trend, der har et stærkt udtryk og vil gøre indtryk på ethvert kontor. En sofa kan samtidig være en god måde at skabe forskellige afdelinger i et ellers åbent kontormiljø, hvor medarbejderne kan trække sig hen, når de udfører forskellige opgaver eller holder pause.

Skab et sundt indeklima

Et godt indeklima er særligt vigtigt for at skabe et sundt kontormiljø med de bedste arbejdsvilkår for medarbejderne, og en god måde både at forbedre indeklimaet samtidig med, at omgivelserne bliver mere inspirerende, kan være ved at lave en plantevæg på kontoret. En plantevæg er både let at vedligeholde, og så er den flot og imponerende at  have som vægdekoration på kontoret. Herudover er fordelen også, at planterne renser luften samtidig med, at de mindsker stressniveauet på arbejdspladsen. Inkluderer man plantevæggen på større kontorer, kan den desuden også være med til at nedbringe støjniveauet.

Gør plads til farverne 

En farve, som ofte anvendes flittigt på kontoret, er hvid, men den kan hurtigt virke kedelig og uinspirerende, hvis den får lov til at overtage hele kontoret. Ved at inkludere brune og beige farver kan man skabe en kontrast til det hvide, og desuden siges disse farver at være gode til at øge koncentrationen. De brune og beige farver er rolige og naturlige farver, og de vil derfor også skabe et mere roligt og naturligt miljø i de omgivelser, de inkluderes i. Er man derimod mere modig med sine farvevalg, kan de grønne farver være særligt inspirerende og siges at skabe højere energi, glæde og harmoni på arbejdspladsen. 

Send til en kollega

0.062