23948sdkhjf

Bæredygdighed: Udnyt din kreativitet og gør en forskel

De fleste af os har et ønske om en mere bæredygtig livsstil, men det kan være en jungle at finde rundt i, hvilke tiltag der egentlig gør en forskel, og samtidig kan det på de travle dage virke næsten umuligt at huske at træffe de bæredygtige valg.

Det handler derfor i stedet om at få inkorporeret de bæredygtige beslutninger som en naturlig del af dit liv, og det kan sagtens gøres på en både kreativ og fordelagtig måde, så du ikke føler, at du går på kompromis med de ting, du holder af. 

Sæt et personligt præg på indretningen

Når det kommer til indretningen af dit hjem, behøver overvejelserne om bæredygtighed ikke at resultere i, at din indretning bliver sparsommelig, fordi det kan være svært at finde rundt i, hvilke materialer møblerne er lavet af, eller under hvilke forhold vaserne og tallerknerne er skabt under. I stedet kan du udnytte din kreative side og skabe en helt personlig indretning ved selv at udarbejde de genstande, du drømmer om at pynte din bolig med. Lav din egen keramik og bring de pyntegenstande til livs, du altid har drømt om. Hvis pladsen i hjemmet ikke er til det, eller hvis du mangler redskaberne, før du kan gå i kast med arbejdet, så er et kreativt værksted som eksempelvis The Fiddlery i København et godt sted at tage hen for enten at udvikle dit kunsthåndværk eller lære, hvordan du bedst kommer i gang. 

Skab din egen stil med genbrug

Foruden indretningen af hjemmet, så er din personlige garderobe også et sted, hvor du nemt kan gøre en stor forskel. Gør det til en vane at shoppe second hand fremfor altid at købe nyt - det er både bæredygtigt og billigt, og så er det en utrolig nem måde at skabe en personlig stil. Du kan også gøre stilen endnu mere din egen ved at bruge din kreative side og upcycle det tøj, du finder. Sy det om, brodér mønstre i det eller noget helt tredje - mulighederne er mange. 

Giv unikke gaver med karakter

Når det kommer til gaver, findes der ikke noget bedre end personlige gaver, der er nøje udsøgt til den person, gaven er til. De mest personlige gaver vil dog altid være dem, man laver selv - og her kan du nemt gøre det til en vane at udforme disse gaver, når du alligevel er i gang med at lave noget til dig selv. Lav de fineste krus eller skåle i keramik, upcycle det tøj, du ved vil falde i personens smag eller lav de fineste hjemmelavede smykker. Der findes utallige ting, du sagtens kan lave selv, hvis du ønsker at gøre en forskel. 

Send til en kollega

0.047